Hoopers

Gyere hozzánk, akár hobby-, akár versenyszinten szeretnéd űzni ezt a sportot, és tagja szeretnél lenni egy szuper kutyás közösségnek! Az alapozó tanfolyam elvégzése után lehetőség van a kutyaiskolán klubrendszerben hoopers-ezni.

Pár szó a hoopers sportról. 

A hoopers most kezdi megvetni a lábait Magyarországon, bármilyen korú, fajtájú, habitusú kutyának ajánlott, mivel úgy van kialakítva, hogy ne terhelje a kutyát. A sportban nem kell ugrani, a kutyának kapukon, úgynevezett hoopok alatt kell átfutni a gazdi irányítása alatt egy előre meghatározott pályán, illetve hordókat kell kerülni, kúszón kell átfutni. A hoopers kúszó eltér az agilityben megszokott kúszótól, a mérete nagyobb és kizárólag egyenes vonalban használható, továbbá a pálya is áramvonalasan van kialakítva, nincsenek benne szűk fordulók. 

A hoopers sport a gazdit is kíméli, mivel a kutyát távolról kell a pályán irányítani, nem szükséges mellette futni a felvezetés során, magasabb szinten nem is lehet a szabályzat szerint, így már az elejétől arra törekszünk, hogy a pályán legfeljebb pár lépést sétálva kelljen a kutyát segíteni a mozgásban. 

Ez persze nem azt jelenti, hogy nincs benne kihívás vagy perspektíva! A hoopers ugyanúgy gyakorolható és fejleszthető, mint szinte bármelyik kutyás sport, és akár versenyezni is lehet benne.

Ha nincsenek verseny ambícióink, akkor is szuper választás a kutyánkkal való kommunikáció fejlesztésére, emellett szuper testmozgás, amivel akár idősebb kutyánkat is le tudjuk mozgatni és mentálisan is fárasztó a kutyák számára.

Célok:

– minőségi időtöltés a kutyával
– távolról irányítás
– kapcsolatépítés
– szórakozás
– fizikai fárasztás terhelés és kockázat nélkül
– játék
– motiváció

Jelentkezés a kalaszikutyasuli@gmail.com e-mailcimen, telefonon vagy személyesen a kutyaiskolán!
A képzés kis létszámos csoportban zajlik.
Bővebb információ: 06208227581